Alla inlägg under november 2007

Av Ida Söderblom - 22 november 2007 21:46

trött som jag vet inte vad.. och min rygg gör fan mer än ont.. usch usch.. :(

var iaf och postade de där jäla brevet till tingsrätten och passade på att träffa MLI & Linn.. =)


surrade lite med Sötnöten i tele oxå..

vi var ju på nya Media Mart och elgiganten idag.. äckligt mycke folk.. så vi skulle dit till veckan om vi hann och fynda.. :P haha.. nog för att jag jobbar örebro.. attans :(


näe, nu sova.. rättegångsjävel imorgon ju.. humf!

Pussa


- - -

Helvete, jag saknar dig redan..  

Av Ida Söderblom - 21 november 2007 15:47

helvete helvete helvete! sladdade av vägen idag, snurrade runt och hamnade i södergående dike.. kan lova att jag hade änglavakt!

var på väg till Ume.. var inte nå märkvärdigt halt så jag låg väl på runt 90 km/h.. kör upp för en backe, sen är det en vänsterkurva och nerförsbacke.. biljäveln börjar sladda över hela körbanan.. lyckas häva några sladdar, en tanka flyger genom skallen på mig.. "koppla ur, lägg ur växeln.." så jag gör de.. mer sladdar.. hastigheten sänks mer och mer.. men tillslut så går de inte längre.. bilen sladdar runt och jag glider ner i diket i södergående riktning.. bang.. stopp.. lutar som faan.. satt och bara blåhöll ratten i minst tio minuter innan jag ens stängde av hellyset..

hade en jäla tur som inte fick nå möte där.. är mest lastbilar ute på natten/morgonen och jag vill inte ens tänka på vad som hade hänt om jag frontalkrockat med en lastbil i runt 90 blås.. eller om jag hade sladdat ner på höger sida, alltså i norrgående riktning.. där var de typ ett stup! ner till  havet.. usch.. vill inte ens tänka på de.. kommer väl ändå ha mardrömmar om allt :(

allt hände iaf runt tie i sex.. ringer Fredde, som ringer Martell som ringer bärgaren.. fick vänta till strax efter åtta innan bärgaren döck upp, och han sa att han inte haft nå mycket att göra då jag fråga? eh, vars hade han hållit hus då.. killen var iaf snygg ;)

Fredde kom ungefär samtidigt så när vi väl fått upp bilen och konstaterat att de inte var nå fel så åkte vi till en P-ficka och lastade om min last till freddes bil.. så jag fick iaf köra nybilen upp till ume :P

kan lova att jag körde sakta och försiktigt hela vägen upp och hela vägen hem.. kom hem runt halv tre.. lagomt mycke försenad, nähä! Tommy stod och väntade på mig.. brukar i vanliga fall komma hem runt tolv..  


vi har iaf fått en arbetstelefon till den bilen nu, eftersom vi kör den jämt.. blir ganska så mycket knas när man inte har pengar på sin egen telefon, vilket jag inte hade idag.. hade så jag kunde ringa fredde och be han ringa upp, och tur var väl de.. annars hade jag nog fått suttit där bra mycke längre..


stannade några bilar iaf och kollade hur de var.. 2 pite bor, en 75-årig gammal dam och en kvinnlig polis.. å vad har vi lärt oss av detta? jo att äkta norrlänningar alltid ställer upp.. pite-borna alltså.. söta pojkar med den mest underbara dialekt man kan hitta..


vågade inte ringa mamma.. så när hon ringde vid nie och jag berättade allt vart hon tokig på mig.. men ibland är det kanske bäst att inte berätta nå förens de är över.. alla blir så oroliga ändå.. tyvärr blir de ju så..


nu vila lite, sen affärn och sen laga mat..

pusspuss


- - -

Tack för att du höll mig lugn..

Av Ida Söderblom - 20 november 2007 20:09

Erik har precis åkt.. och jag är trött som jag vet inte vad..

så de är väl bara att krypa ner under täcket.. jag tänker inte fråga nå mer, för jag vill inte ha något mer nej.. 


lön tack! hatar att vara utan pengar på mobilen.. men som tur är det löning på fredag.. hoppas den är stor! hahah.. men de är den inte.. har kanske fått ihop 100 timmar..


nu sova.. Puss


- - -

och om jag vill, men inte vågar be om en då?


Av Ida Söderblom - 20 november 2007 16:51

gick rätt så bra på jobbe idag =) bra väglag, lite småhalt på vissa ställen men inge märkvärdigt.. vart typ 4a burar.. :P sen vart de till att dammsuga och tvätta bilen när jag kom hem.. haha.. undra när man sist gjorde det med sin egen bil? de var lääääääänge sedan vill jag lova.. kanske ska ta och göra det i helgen..

slängde ett öga på dieselpriset på statoil i övik när jag åkte hem..  

Diesel : 12,09

Bensin: 11,94 

heeeeeeelt sjuuuukt! 


lagomt slut i skallen idag.. så jag lär nog somna lätt kväll =)

de gjorde jag då inte igår.. somnade och vaknade efter en timme.. så var jag jättepigg.. haha.. kunde ju inte kliva upp kl tolv när jag börjar mellan halvfyra och halvfem.. :P


vart tvungen att ta ledigt på fredag.. jäla skit! där förlorade man runt 780 kr! pga att jag måste gå på en rättegång och vittna.. jag kommer ju fan inte ihåg nå.. de hände för över 1 år sedan.. lördagen den 26 augusti 2006 för att vara exakt.. hums!

det står att man ska få ersättning för förlorad arbetsinkomst, å fan ta dem om jag inte får de!


såg på lite film förut.. Coach Carter.. Riktigt bra

näe, nu vila lite.. :)

Pussa 


- - -

Grattis Pontus på namnsdagen! 

Av Ida Söderblom - 19 november 2007 16:55

Var förbi på samma affär idag igen, samma som igår..

idag var det samma pris för dieseln och bensinen.. hann tyvärr inte ta något kort idag.. men de låg på 11,84 eller om de var 11,94.. det var iaf samma pris för båda.. om det nu är så att vi ska ha samma pris på både bensin och diesel så sänk isf skatten på dieselbilarna!


näe, nu hoppa duschen innan Erik kommer förbi.. sen blir midda =)

Pusspuss 


- - -

Jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i..  

Av Ida Söderblom - 18 november 2007 22:26

oj oj oj.. jag fick typ lite av panik när jag och Erik åkte till affärn idag.. precis brevid ligger det en obemannad statoil mack..

jag tittar lite på skylten över priset precis som vanligt och brister sedan ut "är dieseln dyrare än bensinen!?"






Erik som har fått mig att få upp ögonen för diesel bilar tvärnitar och svänger runt för att titta.. mycket riktigt.. Dieseln var dyrare! det är ju sinnessjukt..

som yrkeschafför tankar man åtskilliga liter diesel varje dag, och visst har jag märkt att den har blivit dyrare och dyrare.. men nu får de väl ge sig!?


En bensindriven bil betalar man minst hälften så lite i skatt på jämfört med en diesel driven bil..


  • Min gamla volvo 740 från 86 som går på bensin, den betalar jag 1670 kr i skatt på, för ett år.

  • Eriks king cab från 89 är en diesel, den betalar han 3200 kr i skatt för ett år, och då är den omreggad till en lätt lastbil för att det ska bli billigare, iochmed att det ändå inte ryms mycket mer än två personer i den..

  • Däremot Lasse & Birgittas Mercedec 250 dt från 93, som också är en diesel.. de betalar 6300 kr i skatt, varje år!

för var det så att man tjänade på att ha en diesel om man körde mycket.. okej att skatten var dyr, men dieseln kostade nästan inget.. men idag.. hallå!? vart är världen på väg..

inte undra på att folk smugglar allt nuförtiden!

de pratar om miljöbilar, att dieseln är bättre.. etanolen m.m De vill att vi ska bygga om våra bilar så att de kan gå på etanol.. men även etanolen stiger mer och mer i pris..


antar att de måste finnas någon där ute som håller med mig om det här?

nästan alla transporter i vårt avlånga land sker med lastbil.. och vad driver dem framåt? jo, diesel.. och det är inte bara här i sverige, det är över hela norden, europa.. ja.. världen..


om då priserna stiger hela tiden, så kommer ju även alla varor i affärerna att måsta öka i pris..

tillverkaren anlitar ett åkeri för att köra ut deras varor till affärerna.. de har ett pris på varan och ett pris för frakten.. om då frakten ökar iochmed att åkeriet måste ta ut en större avgift eftersom priset på diesel stiger, så måste ju även tillverkaren ta ut ett högre pris av affären han säljer varorna till.. och då måste affären i sig ta ut ett högre pris för att de ska tjäna på affären..


kommentarer tack!

Av Ida Söderblom - 18 november 2007 03:11

Konserten med Lasse var bland de underbaraste.. finns inte en låt med han som jag inte kan lyssna på om och om och om igen, ingen låt som jag tycker är dålig.. han är bara bäst helt enkelt, och för er som inte hört så mycket med han, lyssna då ffs! Lars Winnerbäck - för alltid


- - -

När man inte längre vet vad som är verkligehet, dröm, lögn eller bara tomma ord.. jag orkar inte längre.. 


jag minns så väl den här natten för 6 år sedan.. hur Alex tröstade mig, att vi såg på film och bara sov.. tända ljus å allt.. hur han åkte hem senare på dagen.. att jag var på sjukhus salen typ jättelänge.. åkte hem till brorsan för att sova där.. sen ringer mammi.. vet inte vem som hämtade mig, hur jag tog mig till sjukhuset.. men pappa var redan död.. hasse hade varit med honom när det hände.. han bara somnade in.. jag kan inte förstå.. min pappa, mitt allt.. han var verkligen inte den som skulle dö, jag tyckte han hade så mycket att leva för.. han medverkade i så mycket..

jag förstod aldrig hur sjuk han var, jag förstod inte ens att han dog.. jag förstår än idag inte att han är död.. jag förväntar mig snarare att han ska komma in genom dörren snart..

jag minns att jag fick åka hem till brorsan igen.. sov där, eller.. ja.. när jag kom ut på morgonen och det var massa folk där.. jag funkar inte i sånna sammanhang..

jag och mamma bara bråkade.. ingeting var längre som de skulle.. allt var som i en dimma då.. jag hatade verkligen världen och alla runt omkring.. det finns inte ord som kan beskriva den sorgen, känslorna.. att förlora en förälder som man älskar över allt annat.. och att man inte förstår det fören man har förlorat den..

det spelar ingen roll att det har gått 6 år, det känns som igår.. och jag kommer inte få en blund i ögonen inatt..

jag ville bara få sova i din famn, eller iaf försöka.. försöka glömma.. se det som var underbart.. men jag kan inte i stunder som denna.. det går bara inte.. helvete! 

Av Ida Söderblom - 17 november 2007 19:30

Nu börjar de! =D Gåshud.. underbart.. går inte att beskriva med ord!

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards