Alla inlägg under oktober 2009

Av Ida Söderblom - 17 oktober 2009 00:52

Vi fick huset! =) eller ja.. fick å fick.. haha.. vi får köpa de om vi vill.. å de vill vi! =) så till veckan blir det att ringa banken igen och prata om hur vi ska lägga upp lånet å sådära..


vi ställde på lagunan idag, gav henne nya vinterdäck och fälgar.. åkte till lycksele för att besikta henne.. hann inte till tiden, så Erik gick in och smörade lite ;) å då fick vi besikta,,

hon gick rakt igenom! =) men när vi kom ut, å jag kollade på pappret och komenterade att det var ganska dåliga bromsvärden, och Erik satte foten på bomsen så åkte pedaleni botten!

hahaha.. ni kan ju gissa om vi såg ut om två frågetecken när bilen precis klarat av besiktningen..

men vi tog oss till macken, konstaterade att det var en bromsslang fram som var helt sprucken.. det måste ha hänt då han kollade bromsarna precis innan han ställde ifrån sig bilen ;)

vi köpte mer bromsvätska å tog oss hem.. höll dock på att krocka med en flock renar, fick lite smått panik men de gick bra =)


äh.. nu är jag mest trött å tänker sova.. nattinatt!

pusspuss

Av Ida Söderblom - 16 oktober 2009 09:00

Lovade ju att slänga upp receptet på min vilhelminagryta :) den är egentligen bara en helt vanlig köttgryta, men vi tycker det är lite roligare att namnge maträtterna.. :)


Jag har inte några riktiga mått i huvudet, utan använde mest de som fanns hemma, så de blir lite ca-mått här i receptet..


Vilhelminagryta


ca 900 grytbitar

6 hackade vitlöksklyftor

2 hackade paprikor, gärna i olika färger

10 hackade färska champinjoner eller annan svamp

10-15 färska sockerärtor

2,5 dl matlagningsgrädde

soya

chilipulver

grillkrydda

vitlökspulver

grovmalen svartpeppar



Börja med att fräsa grytbitarna tillsammans med vitlöken och kryddorna på hög värme. När bitarna har fått fin färg så lägg över dem i en gryta/kastrull. Häll i vatten så att det täcker köttet, koka under lock, ca 1 timme.

Koktiden på köttet är olika beroende på vad du har för kött, men ta upp en bit och kolla om den är klar.

 

Ta den hackade svampen och paprikan, stek dessa tills paprikan är lagomt mjuk.

När köttet nästan är klart, häll ner svampen, paprikan och sockerärtorna så de får koka med ca 5 min.

 

Tillsätt grädden och några droppar soya i grytan.

Om det ser ut att vara mycket sky så kan du hälla bort lite, då blir såsen mer krämig. Finns risk för att den blir väldigt rinnig om det är mycket sky.

Låt gryta koka upp.

 

Servera med potatis och sallad.

Av Ida Söderblom - 16 oktober 2009 08:55

jaha, då var det fredag igen och det bär av hem till Älvsbyn efter lunch någon gång.. däcken till lagunan skulle komma mellan kl 11-13, så vi får väl se.. eller, fälgarna skulle komma då.. däcken fanns ju hemma =)


har varit vaken sedan strax innan sju då Eriks alarm ringde.. kunde inte somna om.. så jag har läst lite bloggar, klickat mig in på nya bloggar.. haha.. vart ännu en till i min lista på bloglovin ;)


behöver jag nämna att jag är sjukt nervös över hur det blir med huset? uuuh.. ägarna skulle ju som sagt ringa idag, var ju en till som sagt att han var intresserad.. de skulle ge honom till idag på sig att bestämma sig.. men han hade då inte ens varit dit å kollat kl 17 igår.. men men.. hoppas hoppas hoppas!


näe, rostad macka kanske?

pusspuss

Av Ida Söderblom - 15 oktober 2009 19:47

idag har jag verkligen inte gjort så mycket.. diskade undan all disk, gjorde ren ugnen och bakade en kladdkaka.. sedan kom Päälsk hem och vi tog oss en promenad ner på byn.. köpte ett nytt blad till hockeyklubban, det var rea :) sen var vi på ica och handlade nudlar :)


ringde ang huset vi vill köpa, har lagt ett bud.. de ska ringa imorgon, så får vi se.. hoppas hoppas hoppas!


Thomas kom hit och bytte vattenlåset på vårt handfat, så nu slipper vi ha pool på toa när man borstar tänderna :) efter det så vart de att göra wok.. nudlar, strimlad lövbiff, broccoli, morötter, paprika, vitlök, vattenkastanjer, sockerärtor och sambal oelek =)

 

jag har aldrig använt sambal oelek själv förut, ätit när andra gjort och tyckt de varit gott.. så nu tänkte jag prova.. visst, det är starkt.. och jag tänkte att Erik gillar ju starkt.. så jag tog några matskedar.. haha.. och starkt vart de.. ;) nästa gång blir de nog lite mindre..

det gick åt 2 liter mjölk till maten.. hahaha ;)


även att jag lyckade bränna handen.. :( fick kyla ner de länge, men de gör ändå jätteont.. uscha uscha..

lyssnar på lars winnerbäck, och jag älskar den nya plattan.. finns nog inget han gjort som jag inte tycker bra om =)


äh.. farmville nu kanske? ;) haha

pusspuss


- - -

E, jag vill leva livet med dig..

Av Ida Söderblom - 14 oktober 2009 22:42

Fyndade kött till halva priset på ica idag, fick strax över 2 kg kött för 75 kr :) vart lövbiff och grytbitar.. så idag slängde jag ihop en gryta som Erik döpte till vilhelminagryta.. hihi =) kan lägga upp receptet imorgon kanske..


strimlade hälften av löffbiffen, stekte och frös in i matlådor åt Erik.. lite enklare för herrn när de finns färdig mat att ta fram och äta :) bara koka nå potatis eller makaroner till..


annars har jag inte gjort så mycket idag.. diskar och lagat mat.. hehe =)

just nu äre inte mycket som händer.. Erik ligger å kollar på nån serie och jag känner mig lite utanför.. haha..

men äh.. är väl bara till att sova..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 14 oktober 2009 13:19

.. disken! hua.. :P har skjutit upp de hela dagen.. haha, jag menar.. visst äre roligare att kolla på film, läsa bloggar, lyssna på musik, spela farmville? haha.. listan kan göras lång..

men nu jävlar.. "köket" är för litet som de är, och att det är massa disk gör inte saken bättre.. :p hahah

Av Ida Söderblom - 14 oktober 2009 09:38

brr, riktigt kallt här i lägenheten.. Erik pratade om att det var 10 minusgrader ute.. och de har problem med fjärrvärmen, därför som det är dåligt med värme i lägenheten.. hade visst varit strul sedan kl 21 igår..


Fick en sån där riktigt hemsk hostattack för en stund sedan.. riktigt hemskt då man inte kan andas och det gör ont i hela kroppen typ.. :( hade tänkt ta tag i lägenheten, men jag orkar helt enkelt inte just nu.. Erik är en hejare på att dra ner disk, åsså diskar han inte, sen blire mer disk.. så nu är alla köksgrejer, de lilla vi har i den här lägenheten vill säga, smutsigt och måste diskas.. min lilla slarver.. ;)


funderar på om jag ska glo på nån film? de får nog bli så.. kan hända att de blir bildredigering oxå ;) ska bara hitta sladden till kameran så jag får in bilderna.. hihi

pusspuss

Av Ida Söderblom - 13 oktober 2009 22:15

hihi, några bilder på sötungen från när jag och Erik var och åt lunch med Alexandra och Theo =) synd bara att motljuset gör att huvudet "smälter" ihop med fönstret..

  

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Skapa flashcards