Direktlänk till inlägg 19 november 2009
Risgratäng
Den här rätten är kanon att göra på rester, annars är det bara att börja med att koka riset och broccolin.
Ingredienser
4 portioner kokt ris
400g kassler
1 paprika
1 dm purjolök
200g kokt broccoli
4 vitlöksklyftor
svartpeppar
chilipulver
vitlökspulver
Sås
2 dl creame fraiche
1 dl sweetchili sås
1 tsk sambal oelek
1 stor tomat
riven ost
Gör så här
Strimla kasslern, purjolöken och paprika.
Fräs detta tillsammans i en stekpanna, krydda efter smak och pressa vitlöken över.
Rör ihop såsen av creame fraiche, sweetchili sås och sambal oelek.
Varva ris och kassler/grönsakerna i en ugnsfast form. Skiva tomaten och lägg över gratängen.
Häll såsen över och rör lite med en gaffel i formen så såsen rinner ner lite mot botten.
Strö över riven ost.
Gratinera i ugn. 225 C i ca 20 min, tills osten är helt smält.
Tiden varierar beroende på om du gör maten med kallt eller varmt ris.
Vill du ha starkare sås, använd mer chilisås eller använd kryddor.
Servera tillsammans med en sallad och mjölk
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 | |||||||||
|