Alla inlägg under januari 2011

Av Ida Söderblom - 12 januari 2011 12:05

     

     

Hittade lite gamla bilder som jag tänkte dela med mig av :) Finns fler på facebook om nån känner för att titta.. hehe.. Kommer fler bilder då jag tömt mammis dator på bilder, men först måste jag ju till Sundsvall..

Av Ida Söderblom - 11 januari 2011 19:16

blää! jag fryser och är allmänt jätteless på livet.. känns som att inget, absolut inget, går och är som jag vill just nu.. har inte ens ägg hemma, så det går inte ens att baka.. blää.. blä blä blä! tror jag ska dra täcket över huvudet och sova bort resten av det här dygnet och hoppas på nå bättre imorgon.. :(

Av Ida Söderblom - 11 januari 2011 14:59

bläää, så var vi framme vid det datumet i månaden då det är dags att redovisa sökta jobb till arbetsförmedlingen.. :/ å inte är de nöjd med vad som hellst inte, men det finns ju inga jobb att söka.. visst kan man ge sig ut å fråga runt på olika ställen och hoppas på napp.. men via af får man då ingen hjälp iaf! bläää så less jag är på de här nu! :/


var iaf in å frågade om lite färg till trappen idag.. hon rekomenderade oss att använda en bra golvfärg så man slipper göra om det.. ca 2000 kr skulle de gå lös på som det verkar.. sen så skulle de vara lätt att få fram samma vita nyans till panelen i hallen oxå :) så vi får väl hoppas på att vi har råd med färg snart så det blir klart.. men än är det slipning kvar! :P

pusspuss

Av Ida Söderblom - 11 januari 2011 11:55

idag kom vi iaf upp lite tidigare än igår ;) hahaha.. vi ska snart ner på byn å hämta ut Eriks traktorförarbevis och sedan ska vi kolla lite färg till trappen..

men nu tråkade vi fastna framför dakarrallyt ;) lite roligt att se lastbilar köra rally genom öknen..


men näe, byta om och bege sig ner på byn så inte hela dagen hinner försvinna bort för oss igen, som igår :P

pusspuss

Av Ida Söderblom - 11 januari 2011 01:49

waah, så vart det en sen kväll igen.. men som vanligt så fastnade jag och päälsk framför en film :) ikväll vart det Ironman..


efter att ha sett en bit så kom jag på att jag redan har sett den..

men den är bra! lagomt överdriven.. hehe.. men nu blire sängen.. så får vi väl se ironman 2 imorgon kanske..

nattinatt och sov gott!

pusspuss

Av Ida Söderblom - 10 januari 2011 21:28

Tänkte dela med mig av recpetet på

den underbara efterrätten som vi åt på nyår :)

De limemarinerade jordgubbarna kanske inte låter så goda,

men det passade utmärkt till chokladmoussen och var supergoda!


Vit chokladmousse

2 ägg

4 dl vispgrädde

150 g vit choklad


Limemarinerade jordgubbar

600 gr jordgubbar ( funkar utmärkt med frysta, men tina dem först ;) )

2 lime

6 msk flytande honung


Vispa upp äggen i en skål.

Smält chokladen över vattenbad på svag värme, chokladen får inte bli för varm då blir moussen klumpig när du rör ihop den med äggen och grädden som har lägre temperatur.

Vispa upp grädden i en egen skål, den ska vara lagomt hård.


Tillsätt den smälta chokladen i skålen med ägget, vänd ner med kraftig omrörning så det inte uppstår några klumpar. Vänd sedan ner grädden och rör om till en jämn och fin mousse.

Fördela moussen i dessertskålar och låt stå kallt i minst 4 timmar.


Skiva gjordgubbarna och lägg dessa i en skål.

Riv skalet från limefrukterna över jordgubbarna, var noga så du inte får med det vita. Pressa sedan ur saften ur frukterna över jordgubbarna.

Tillsätt honungen och rör om lite försiktigt. Täck över och låt stå tills det är dags för servering, lägg då jordgubbarna ovanpå moussen..

Såsen som blir av marinaden är även den god att ha till.


Receptet räcker till ca 6-8 personer, beroende på hur stora dessertskålar du har och hur mycket du vill ha i dem.. :)

Det funkar utmärkt med skivad kiwi till moussen oxå :) tror nog att nästan all frukt och bär är gott till.. hela efterrätten är helt underbar och enkel att göra! vi har redan hunnit med att göra den 2 ggr.. hihi


    

Av Ida Söderblom - 10 januari 2011 19:35

idag har vi nog sovit nästan hela dagen, tagit det lugnt, myst och tittat på lite film :) sedan vart det dags att laga lite mat, äta och sedan åkte Erik iväg på hockeyträning.. så vi har inte gjort många knop idag ;) men det är skönt ibland de med.. men nu ska jag se halv åtta hos mig :)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 10 januari 2011 03:25

Jag och päälsk kom hem vid halv ett, tog oss någon macka och bestämde oss sedan för att se lite film.. Avatar valde vi, många har sagt att den är oerhört bra.. jag hade fått för mig att den verkligen inte skulle vara något för mig.. så utan att ha sett en enda trailer, läst en enda recention.. så valde vi att se den :)


och den var UNDERBAR! =) men oj vad mycket klockan hann bli.. när man väl har börjat vrida dygnet helt fel så verkar det bara fortsätta.. men nu äre dags att sova..

nattinatt och sov gott!

pusspuss

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards