Alla inlägg under januari 2011

Av Ida Söderblom - 21 januari 2011 13:28

har precis ätit en nutrilett shake choklad.. konsistensen vart mycket bättre när man körde den med elvispen en stund.. men det smakar ändå apa! men men.. bara kämpa på! ska skaffa mig en stavmixer.. :) kommer ju ändå behöva en sen när det är soppor och puré som gäller..


men nu blire iaf te.. trodde jag skulle ha svårt att ställa om till att dricka utan socker och mjölk, men det har gått riktigt bra faktiskt :)

sen äre bara att klä sig och åka ner på byn..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 21 januari 2011 12:48

tjoho! äntligen har vi tagit oss upp ur sängen.. men ibland är det bara mysigt att få ligga och kolla på film innan man kliver upp.. speciellt när det är disneyfilm ;)


däremot så har jag inte fått i mig någon nutrilett än idag.. eller, jag har inte fått i mig något överhuvudtaget.. men nu ska jag ta och göra en kopp te.. :)

Eriik håller på att göra iordning en nutrilett åt mig.. vi ska prova skaka den och sedan vispa den med elvisp för att se om den där äckliga korninga konsistensen försvinner.. för just nu blir jag bara illamående av att bara tänka på nutrilett! :(

meeen.. jag kämpar på! kämpa kämpa kämpa..

Dag 2 har startat!

pusspuss

Av Ida Söderblom - 21 januari 2011 00:37

haha.. jag måste då vara en sån som gillar att göra illa mig själv, eller nå ;) sitter och betar av min bloglovin lisa, och vad följer jag mest? jo, foto och.. matbloggar! hahaha.. verkligen en höjdare att sitta och titta på bilder med härlig mat och läsa recept som man känner för att prova på? haha.. neeej! ;)


däremot så har dag 2 startat med 30 min.. och jag vet precis vad denna dag ska innehålla som dag 1 inte gjorde.. massa vatten! för nu när jag tänker efter så fick jag i mig ett glas vatten under hela dagen, och jag ska dricka minst 2 liter.. visst, jag drack 2 koppar te.. men vatten skadar aldrig.. för ju mer jag kissar, desto mer går jag ju ner ;) hahah..


jag och päälsk har även tagit lite bilder nu ikväll, på mig! usch å fy.. verkligen något som jag inte trivs med.. och nej, det kommer nog inte ut nån bild än.. inte förens jag känner mig redo för de.. samma med min vikt just nu.. min startvikt håller jag för mig själv tills jag känner mig mogen att säga det..

näe, nu titta på lite film..

nattinatt, igen! ;)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 20 januari 2011 22:48

nu lider dag 1 mot sitt slut.. och jag mår pyton! mår illa och fryser som en galning.. har lyckats få i mig 2 måltidsersättningar idag, 2 koppar te och 2 cm gurka.. men konsistensen av shaken står mig uppe i halsen.. blää!

meen.. 1 dag av 42 avklarade!

nu ska jag ställa mig i duschen å sedan gå och sova.. imorgon är en ny dag och jag hoppas att jag mår bättre då..

nattinatt och sov gott!

pusspuss


- - -

om det finns någon där ute som har tips på hur man "får bort" den konstiga konsistensen på nutrilett shake så tar jag gärna mot tips!

Av Ida Söderblom - 20 januari 2011 14:50

Här är ett klipp där man ser hur operationen går till..

Av Ida Söderblom - 20 januari 2011 14:00

Nu är det klart.. Resan har startat! Jag kommer att göra en gastric bypass operation i början på mars..


Min övervikt är inget jag har valt att skriva om här i bloggen, men alla som känner mig eller vet vem jag är, vet att det är något som jag har kämpat med hela mitt liv.. Att min ämnesomsättning inte funkar som den ska, och att jag äter medicin för detta, det vet nog däremot inte alla..


Men idag är första dagen på min resa fram till operationen, 6 veckor med Nutrilett-diet.. och det smakar apa! Eller smaken är det väl egentligen inge fel på, men konsistensen..


Varför jag väljer att börja skriva om det nu är för att jag känner att för att jag ska klara detta så måste jag få skriva av mig, jag kommer säkert att klaga en himla massa de här 6 veckorna.. Ingen fast föda, förutom någon lite gurkbit då och då.. Det är en stor omställning, att från en dag till en annan bara sluta med vanlig mat..


Anledningen till att man har en period med enbart Nutrilet eller liknande före operationen är att man måste gå ner minst 10% av sin kroppsvikt, för att levern ska krypa.. men eftersom min övervikt är så pass stor har jag och läkaren kommit överens om 25 kg istället.. Detta för min egen säkerhet när det gäller narkos m.m Operationen går givevis mycket lättare ju mer man kan lyckas gå ner innan.. själva operationen görs via titthåls-kirurgi, de gör ca 5 hål i magen som de för in kamera och instrument genom..


Så min "föda" de nästmaste 6 veckorna kommer att bestå av Nutrilett och minst 2 liter kalorifri dryck (vatten & te)..


I skrivande stund har jag precis lyckats trycka i min min första shake med Nutrilett jordgubb, och nu dricker jag te, utan socker och mjölk som jag är van vid.. men jag tror att det jobbiga kommer vara att komma in i de här.. men jag har en stark vilja, så jag kommer att lyckas!


25 kg på 6 veckor är mycket, men det är bara hålla tummarna på att jag lyckas.. Annars skjuts operationen upp yttligare någon vecka..


Så, nu var det sagt.. och jag känner att en sten lyfts bort från mitt hjärta, och att jag äntligen kan vara "ärlig" mot mig själv och min omgivning.. och om ni undrar över något, fråga mig istället för att prata bakom min rygg, jag svarar hellre på era frågor.. 


Jag är oerhört tacksam för min familjs stöd, och självklart mina vänner..

Men den jag är mest tacksam mot är min älskade sambo, Eriik! för är det någon som har följt med mig på resan från läkarbesök till provtagningar m.m så är det han.. det är han som står ut med mitt humör, och det är han som kommer hjälpa mig genom de här första 6 veckorna..

Eriik, jag älskar dig!

Av Ida Söderblom - 19 januari 2011 14:18

ojojoj.. det är mycket nya intryck just nu.. det mesta åt det bra hållet :) har en del nyheter att dela med mig av, men det får ske senare för just nu har jag inte direkt så mycket tid över för att sitta här.. ska på nå möte kl 15 sedan ska jag även in på taxi en sväng.. :)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 19 januari 2011 01:17

man kan ju tro och hoppas på att man ska komma hem till ett varmt hus när man precis fyllt på pellets och att pannan gick så fint när man åkte hemifrån.. men icke! av nån jävla anledning så har den stannat och det var 7 plusgrader inne när vi kom hem! inte roligt vill jag lova.. jag hade tänkt duscha, men det var bara tänka om och göra de imorgon istället.. pisspanna!


näe, nu ska jag sova! ligger under både mitt och päälskens täcke.. han sitter uppe å kollar på tv under en filt, väntar på att pannvattnet ska gå upp i temp och att pannan ska skicka ut varmvatten till elementen.. bara hoppas på att den inte stannar inatt igen! ny panna? JA TACK!

nattinatt och sov gott!

pusspuss

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Skapa flashcards