Direktlänk till inlägg 7 juli 2011

3-månaderskontroll..

Av Ida Söderblom - 7 juli 2011 20:52

ja, idag har jag varit på 3-månaders kontroll efter open.. fast det har ju gått 4 månader, men de har visst mycket att göra nu.. hon sa redan nu att 6-månaders kontrollen kommer att bli mycket försenad, men hon ville ändå att jag skulle ta mina prover om 3 månader igen..


iaf så gick det bra hos dietisten :) det enda hon hade att slå mig på fingrarna om var att jag äter för lite!?! haha.. det låter så sjukt när man säger det..


men 1 knäckemacka med pålägg är för lite till mellis.. då måste jag komplettera med 1 dl fil/mjölk/yoghurt.. lika så när jag äter makrill i tomatsås, då måste jag komplettera en sån burk (125 g) med en knäckemacka.. samma om jag äter äggröra så måste det till skinka eller en knäckemacka..

massor med knäcke! ;) tur jag tycker om det och att det finns många olika sorter att välja mellan..


om jag äter enbart fil eller yoghurt ska även det kompletteras med müsli eller nå bra flingor.. mycket att tänka på ibland! men det stora hela är att jag måste ge magen något att jobba med, fil och liknande går igenom "systemet" för fort..


annars tyckte hon det funkade bra för mig.. hon rekommenderade även att jag skulle prova laktosfri mjölk eftersom det krampar i min mage på vanlig mjölk nu.. så nu har jag köpt hem 1 liter för att testa :) har även bunkrat upp med skinka och andra pålägg så att det ska finnas mellisar hemma..


fick även lite klarhet i det hära med att äta frukt till mellis.. jag har ju gjort det innan, men fått höra av andra opade att även mellis ska innehålla protein..

min dietist sa att det var okej om jag åt frukt till mellis 1 gång per dag, men inte till kvällsmålet..


i övrigt så fick jag beröm för att jag lagar så mycket mat själv och håller mig till mina mått, det vill säga 1,5 dl.. hon tyckte även det var bra att jag försöker väga kött/fisk/fågel eftersom det är så svårt att mäta med dl-mått..

att jag utesluter kolhydrater och äter mer kött/sallad när vi grillar var helt okej så länge jag inte alltid tar bort kolhydraterna..


imorgon äre dags för vägning igen, är rädd att det inte kommer synas något på vågen denna gång.. haha, känns som jag alltid är rädd för det ;)

men veckan som har gått har det inte varit någon motion alls.. idag har det varit lite promenix runt på storheden i Lule, men det var inte mycket att hänga i julgranen.. men lite är bättre än inget ;)


nu ska jag kika lite tv med mammi och Erik..

pusspuss

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida Söderblom - 10 december 2016 23:23


Idag hittade kidsen varsin badboll i paketen :) Gissa vilka som genast sprang upp till badkaret? ;) Tillsammans valde de att använda den blåa idag och spara den röda till sen :) ...

Av Ida Söderblom - 9 december 2016 20:47


Tänka sig, idag hade tomten å mamman fixat en deg i kylskåpet, och dumle, bakformar å noblesse i paketet på kalendern :) Så ikväll har vi bakat dumlekakor.. :) ...

Av Ida Söderblom - 8 december 2016 22:55


[ycka över en växel till järnvägen och pennor

Av Ida Söderblom - 8 december 2016 00:04


Idag hittade vi en målarbok och mer järnvägsbitar i kalendern :) Elias frågade imorse varför inte tomten har lämnat en paketkalender hos alla barn.. Vill låta dem ha kvar den mysiga tron på tomten, så jag fick vackert erkänna att det var mamma som ...

Av Ida Söderblom - 6 december 2016 23:36


Idag hittade vi järnvägsbitar och snoddar/klämmor i paketen :) vi har även hunnit med att baka 2 mjuka pepparkakor, en till oss och en till Erik å hans sandargubbar inför nattens kommande jobb.. ...

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards