Alla inlägg under september 2011

Av Ida Söderblom - 16 september 2011 21:17

Denna rätt kom till hemma hos oss när vi hade massa rester i kylskåpet..

Perfekt att slippa slänga maten och superdupergott blev de! :)



Potatis & tacogratäng


6-8 Kokta potatisar

2-3 Rivna morötter

½ Litet vitkålshuvud, rivet som pizzasallad

1 Hackad gul lök

2 Vitlöksklyftor, pressade

1 Påse tacokrydda

Riven ost


Stek ihop de rivna morötterna, vitkålen och löken lite snabbt, så de mjuknar lite. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt tacokryddan och lite vatten.


Skär den kokta potatisen i skivor eller kuber, lägg ut i en ugnsfast form. Fördela tacoköttfärs röran över potatisen.

Täck med ost och gratinera i ugnen tills osten har smällt och potatisen är varm, ca 20 minuter i mitten av ugnen 200 grader

Servera med sallad, nachochips, salsa och creme fraiche.. :)

Av Ida Söderblom - 16 september 2011 19:37

.. får jag ha för mig själv denna fredag så min kära sambo har grillferre med sitt hockeylag och tränarna efter träningen idag..


det har varit en bra dag :) fått klart med en praktikplats :D det var de mötet jag skulle på imorse om jag nämnde igår.. sen får vi hoppas på det bästa efter det.. jag sitter å pluggar Älvsbyns alla gator just nu..


vi har även hunnit till Skellefte idag, köpt ett expansionskärl :) det enda som fattas nere i pannrummet nu är isolering och lite spånskivor å sånt.. ska bli så himla skönt när allt är klart där nere.. lite städning runt omkring äre oxå kvar..


fyndade även nya gardiner i Pite och lite andra grejer.. det är så himla skönt att vi faktiskt har nån krona över nu när vi har betalat alla räkningar.. att jag sedan fått ett arv vi inte hade räknat in i budgeten är ju bara ett plus i kanten :)


jag har även för första gången pengar över så jag faktiskt kan beställa nå när panduros reakatalog dimper ner i postlådan.. däremot tycker jag verkligen inte att de behöver ta ut 64 kr i frakt! alla andra pyssel-ställen jag beställer ifrån har gratis frakt.. dålig stil panduro!


nu ska jag fortsätta kika på idol :)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 16 september 2011 13:29

som jag trodde.. PAAANG, så var det stilla på vågen.. förra veckans stora minus var "för mycket", jämfört med vad jag brukar gå ner..


16 September

+0 kg


Jag vill verkligen verkligen verkligen inte hamna på en platå.. visst har det varit dåligt med motion i veckan, endast ett pass.. men i övrigt har det varit en bra vecka.. jaja.. på de igen bara, hoppas verkligen på bättre siffror nästa vecka..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 15 september 2011 21:57

.. innebär lycka torsdagskvällarna då han kommer hem! :) och förhoppningsvis har vi inte bara måsten i helgen, även om de börjar bli några..


imorgon ska jag iväg på en liten grej på förmiddagen, håll tummarna för mig att det går bra! :) jag är nervöööös! haha.. 

blir även en sväng till Skellefte för att hämta ett expansionskärl så äre nästan klart i pannrummet sedan :)


nu ska vi mysa ner oss i soffan och kika på lite Grey´s innan det är dags att sova..

nattinatt och sov gott :)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 15 september 2011 15:18

Idag hade jag fått ett litet grönt paket resten av posten i brevlådan.. :) trodde det var en av mina tradera-beställningar.. men vart lite förvånad när jag läste på avsändaradressen.. tänkte att den jag beställde av kan väl ändå inte ha samma namn och känner jag inte igen adressen? ;)


   

Paketet innehöll ett kort och en nalle.. från Maria! :) Taaack snälla söta rara du! Du fick mig att gråta lite glädjetårar och jag går nog omkring med ett leende på läpparna resten av denna vecka :)


Kortet innehöll en fin liten hälsning och nallen var en -50kgpresent :) Sånt här får mig på så bra humör och jag blir såååå glaaaad! Jag önskar att alla hade en vän som Maria.. för även om vi inte har träffats så vet jag att hon är den bästa och helt underbar! :)

Av Ida Söderblom - 15 september 2011 09:12

Nu är frukosten intagen, tänderna borstade och nu äre dags att hoppa in i bilen och åka ner på byn :) ciao!

Av Ida Söderblom - 14 september 2011 22:09

haha.. jag tror jag har fastnat i Tradera-träsket ;) hittat massor med saker jag vill ha, till billig peng, så nu sitter jag och väntar på massa auktioner som snart går ut, så jag kan vara snabb och lägga ett bud när det endast återstår nån minut.. ;)


ikväll fick jag besök av Birgitta och Sara :) vi har kikat runt lite på huset och på mina smycken.. fick några beställnignar och det är alltid roligt.. får se om det kanske blir nå smyckesparty framöver.. :)


idag är även dagen då jag gjorde upp min första egna brasa i pannan själv! :D fick mig riktigt skönt och varmt vatten till duschen.. men faan så jag var förbannad innan jag fick det att börja brinna ordentligt.. alla lyckor som ska öppnas å stängas så det blir rätt drag m.m

jag använde ganska så mycket näver, men man lär så länge man lever.. inge fusk med tändvätska eller sånt iaf ;)


ska kika lite tv sedan ska jag krypa ner i sängen.. ska hjälpa Kristina lite i butiken imorgon :) alltid lika roligt!

har även fått lite andra glädjande besked som jag väljer att inte gå ut med här förens allt är klart.. men jag hoppas hoppas hoppas hoppas! :)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 14 september 2011 10:42

buuhuu.. :( då var man ensam igen då.. Satu och Matilda har börjat sin hemresa mot Härnta för en lite stund sedan.. och jag kan lova att det känns väldigt tyst utan en liten busunge som springer omkring å vill leka kurragömma eller kika på Musse.. men vi får försöka planera in en till dejt snart :)

Som Matilda sa "vi kommer dig igen".. sötunge!


men imorgon kommer Eriik hem! :D förhoppningsvis så ska vi hinna få lite mer tid tillsammans i helgen.. inte så många måsten, kanske.. kanske.. kanske..

sitter å kikar runt på blocket nu, försöker hitta ett expansionskärl här i närheten som är så pass stort som vi behöver.. 80-100 liter..


hade tänkt mig en sväng på gymmet idag oxå.. men motivationen finns inte där.. och Emmelie hade inte tid idag.. men jag borde.. jag borde.. humhumhum..

vi får väl se.. nu ska jag iaf kura ihop mig under filten i soffan en stund å se om jag får upp nå värme i kroppen.. inte roligt väder ute.. bara regn regn och åter regn.. uffa!

pusspuss

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Skapa flashcards