Direktlänk till inlägg 19 januari 2012

Ett år sedan sista mötet med kirurgen innan op.. :)

Av Ida Söderblom - 19 januari 2012 14:08

Idag är det exakt ett år sedan jag var på besök hos Kirurgen på Sunderby sjukhus.. Exakt ett år sedan jag åt min sista "normala måltid", ett år sedan jag fick mitt opdatum.. Om jag ångrar mig? Absolut inte! :)


Jag minns exakt vad jag åt för ett år sedan.. Det blev ingen frulle, för jag var helt sjukt nervös och hade ingen aning om vad det här mötet skulle leda till.. Efter mötet med läkare, narkosläkare, sköterska, dietist, massa provtagning m.m så var det mycket att smälta..

Pga min extrema övervikt var jag tvungen att börja min diet redan dagen efter.. Hungrig som jag vet inte vad och snurrig i huvudet som om jag hade en hel bisvärm där inne så åkte vi ut på Storheden.. Köpte nutrilett choklad shake och lite färdigmat till Eriik så jag inte skulle behöva tänka på det den första veckan..


Sedan blev det Max till lunch.. Jag minns det inte ens som särskilt gott, men det var snabbt, enkelt och nära tills hands just då.. Supreme o Co. med cola och chilicheese åt jag..

När vi kom hem var det mycket tankar som snurrade, vi pratade massor och funderade hur faaan jag skulle kunna tappa 25 kg på 6 veckor!? det lät ju helt omöjligt..


Pasta har alltid varit min favoritmat, så det blev en superdupergod hemmagjord lasagne till middag, men mjölk till! För jag funderade hur faaan jag skulle klara mig utan mjölk under den här tiden!? Mjölk är ju livets dryck!

På kvällen kikade vi på lite film, jag hade köpt hem en geisha choklad, min absoluta favorit.. Jag valde att ta farväl till allt vad mat hette denna dag.. Men jag fick då inte ens i mig all choklad.. :P

Hur skulle jag klara 6 veckor utan att ens smaka på nå annat? utan salt? utan mjölk? enbart dessa soppor och shakes.. men alla andra äter ju dem då och då, så nog borde jag klara det? eller?


Vi la oss ganska så tidigt, dagen efter väntade ett besök på VC för vägning och mer blodprover.. Vågen hemma klarade inte av min vikt, vilket säger en hel del.. Men vägningen på VC var mest för att vi skulle hålla oss till samma våg under hela diettiden, och vc rapporterade in min vikt till sjukhuset för att de skulle se om jag klarade av mina 25 kg på 6 veckor..


Denna dag var stor för mig.. Jag tog det sista steget in i karusellen som fortfarande snurrar.. Nog har jag ångrat mig nån enstaka gång, jag ser tyvärr inte skillnaden, vilket gör det jobbigt.. Men i det stora hela så ångrar jag mig inte.. Jag lever, jag mår bra, och jag går ner i vikt.. Även om det är både upp å ner, även om dietisten inte är nöjd med mitt resultat så tycker jag ändå att det jag har gått ner är bra, även om det är mycket kvar.. Men självklart vill man alltid se bättre resultat, större minus varje vecka..

Imorgon är det exakt 1 år sedan jag började med min diet, vi får se vad vågen visar då.. :)

pusspuss

 
 
Ingen bild

Maria

19 januari 2012 15:47

Härligt att läsa Ida!!!:)
Du har varit, och ÄR så jävla duktig!!! Helt otroligt!!!!:)
Årsdagen närmar sig med stormsteg för dig!! Längtar efter att få läsa din blogg den dagen!:)

Och du, det syns skillnad, LOVAR!!!!!:)

Massa kramar!!!!!

Ida Söderblom

19 januari 2012 16:30

Tack älskade vän! :) kramar!

 
Anneli

Anneli

19 januari 2012 22:23

Grattis på 1-års dagen! Tack för att du delar med dig :)

http://partiskaobservationer.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida Söderblom - 10 december 2016 23:23


Idag hittade kidsen varsin badboll i paketen :) Gissa vilka som genast sprang upp till badkaret? ;) Tillsammans valde de att använda den blåa idag och spara den röda till sen :) ...

Av Ida Söderblom - 9 december 2016 20:47


Tänka sig, idag hade tomten å mamman fixat en deg i kylskåpet, och dumle, bakformar å noblesse i paketet på kalendern :) Så ikväll har vi bakat dumlekakor.. :) ...

Av Ida Söderblom - 8 december 2016 22:55


[ycka över en växel till järnvägen och pennor

Av Ida Söderblom - 8 december 2016 00:04


Idag hittade vi en målarbok och mer järnvägsbitar i kalendern :) Elias frågade imorse varför inte tomten har lämnat en paketkalender hos alla barn.. Vill låta dem ha kvar den mysiga tron på tomten, så jag fick vackert erkänna att det var mamma som ...

Av Ida Söderblom - 6 december 2016 23:36


Idag hittade vi järnvägsbitar och snoddar/klämmor i paketen :) vi har även hunnit med att baka 2 mjuka pepparkakor, en till oss och en till Erik å hans sandargubbar inför nattens kommande jobb.. ...

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Skapa flashcards