Alla inlägg under februari 2012

Av Ida Söderblom - 13 februari 2012 15:34

Vi var ju till barnmorskan i torsdags, andra besöket.. vi hade uppfattat henne som att vi skulle lyssna på lilla Fröet då, men så var inte fallet.. hon tyckte det var för tidigt v11 (10+5)..

Däremot så tog det massa blodprovet, blodtryck, vikt m.m Blodtrycket var bättre, blodsockret var jättebra, blodvärdet lite lägre än sist och ca ett kilo lättare enligt hennes våg..


Imorgon har vi tid på mödra på sjukhuset i Pite, vi hade hoppats på Sunderbyn.. Eriik jobbar, vilket resulterar i att jag inte har någon bil och att jag måste gå dit ensam.. Första ultraljudet, eller om det blir ett VUL, kan lova att jag är sjukt nervös.. v12 (11+3) imorgon, så jag vet inte om man brukar göra ett vanlig UL eller VUL då..


Sen så ringde BM nyss, jag kommer snart att bli mätt på alla tabletter jag äter.. 2½ levaxin, 1 multivitamin, 2 kalcium, 1 B12 varje dag, och eventuellt mer järn beroende på vad läkaren jag träffar imorgon tycker.. jag som mår så dåligt på järntabletter.. :( jaja, så länge Fröet mår bra


Men så till mitt nästa bekymmer.. Jag har i princip blivit erbjuden fast jobb på taxi i Lule.. ska träffa åkaren senare i veckan, men jag känner att jag måste vara ärlig och säga som det är att jag är gravid.. för hur det än är, om allt går bra, så kommer jag ändå måsta säga det längre fram..

För om jag håller tyst å inte säger nå förens sent, så blire ju tjorvigt för han att hitta en ny chaufför att lära upp oxå, det är ju inte bara hoppa in i bilen å köra direkt om man inte kört i just Lule tidigare..

Sedan vet jag att han vill anställa just mig av de skälen att min tidigare arbetsgivare har pratat bra om mig och att jag har rätt till lönebidrag.. Den nya åkaren sa rakt ut att han inte har råd att anställa någon utan bidrag eftersom inkomsterna inte är så stora och dieselkostnaderna bara blir högre och högre..

Svår situation de här.. :(


jaja, vi får se hur det ser ut imorgon, bara hoppas på att Fröet lever och mår bra.. annars vet jag inte vad jag kommer göra och må.. jag är så sjukt nervös och orolig inför imorgon så jag vet inte vad..

fortfarande ingen som vet om den här graviditeten förutom Päälsk, BM och min läkare..

håll tummarna för oss nu!

pusspuss

Av Ida Söderblom - 11 februari 2012 10:44

Är sjukt less på denna förkylning nu.. å nässprayen hjälper, men det är inte lika kul att nästan spy varje gång man tar en eftersom det kommer ner i halsen och smakar bläääuäääk! men men, jag ska inte klaga.. fjällen räddar upp situationen! :P


frullen intagen, kläderna påklädda.. ska bara ta den dära sprayen och sedan blire ut å bråka med skotern igen, för den gör inte som jag säger längre.. :P

pusspuss

Av Ida Söderblom - 10 februari 2012 14:39

Dagens vägning uteblir då vi är i fjällen.. Jag orkade helt enkelt inte ta med mig vågen hit.. :) dock så vet jag att det är ett minus eftersom jag vägde mig hos läkaren igår.. men jag vill helt gå efter min egen våg de reultat jag skriver ut här.. så de får vänta till nästa vecka.. :)


just nu sitter jag och halvdumpar på stekt palt.. :( brukar inte ha svårt för det, det brukar gå bra.. men det var inte svärmors palt denna gång, utan köpes.. kanske där felet sitter? den är då långt ifrån lika god iaf..

bara den här äckelkänslan går över så ska vi ut en sväng till.. riktigt skönt ute, bara 7 minusgrader och uppe på fjället var det bara 1 liten minusgrad :) dock ingen sol, men det är härligt ändå..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 9 februari 2012 23:07

Framme i stugan sedan ca 1 timme :) hunnit med att plocka in allt, bäddat och nästan somnat i soffan ;) värmen har stigit från 10 plusgradet till 18.. Björkved är det bästa!

Nu ska jag då ta den dära äckliga nässprayen å hoppas på att få sova inatt.. blodtrycket var iaf mycket bättre idag än vad det var för 2 veckor sedan :)

nattinatt och sov gott..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 8 februari 2012 22:45

Idag har jag inte gjort många knop, förkylningen har slagit in ordentligt.. Eriik har tvingat mig använda näs-spray, det värsta av de värsta typ.. blää! Eriik sprutade 3 spray i munnen för att visa att det inte smaka urk, men jag tycker det smakar äckligare än urk :P


Men jag fick iaf en skoterhjälm av honom idag.. vi har länge letat en lättviktshjälm, men de är så dyra.. så nu när det var halva priset på vanliga hjälmar så köpte vi en och chansar.. om inte annat så har vi en reserv utifall nån vill låna..


nu blire sova, imorgon AF och Pite för läkarbesök..

Nattinatt och sov gott..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 7 februari 2012 23:20

har varit hemma idag från jobbet eftersom jag har haft så hemska bilder i huvudet och känt en sån obehaglig känsla i kroppen efter olyckan vi såg igår..

men vad gör då min kropp när den väl får vila en dag, även om det inte vart så huvva mycke sömn pga mardrömmar? jo, självklart går den å blir sjuk så här på kvällskvisten.. I N T E  O K E J !


tur jag har världens bästa pojkvän som kommer med fil till mig när jag ligger i sängen och kraxar å mår dåligt.. feber är verkligen inte roligt..

nattinatt och sov gott..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 6 februari 2012 20:51

har sett sjukt många trafikolyckor idag.. en dödsolycka.. kan inte få bort bilden från näthinnan :(

Av Ida Söderblom - 5 februari 2012 18:16

Söndag.. och fortsatt kyla.. tänkte säga att vi bara hade slöat idag.. men med ett vedeldat värmesystem i huset så äre alltid ett evigt springade med ved.. :P sedan har vi dammsugat nedervåningen och plockat undan massa.. sovrummet kvar och alla förbannade plastlådor som aldrig får plats i sin låda.. :P ska ta och sortera bort de vi inte använder så ofta och ha dem i källaren så får man väl hämta om det skulle behövas..


har hämtning fem imorgon på byn, så nu blire kika lite film med Päälsk och sedan sova tidigt.. less på att ständigt vara trött.. trött trött trött trött.. och min nacke mår inge bra :( har för ont för att Eriik ska kunna ge mig massage, så det blir värmekudden en stund ikväll och hoppas på att det hjälper lite iaf..

pusspuss

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards