Direktlänk till inlägg 29 mars 2012
Jag kommer aldrig ihåg om Eriiik säger systerkakor eller syskonkakor, men när jag googlade på det så fick jag fram systerkakor, så rubriken får väl vara så helt enkelt :)
Systerkakor:
ca 60 st
350g mjöl
300g rumsvarmt smör
100g marsanpulver kok
175g socker
½ ägg
1 tsk hjortonsalt
socker-kanel bandning (efter smak)
hallonsylt
Vispa upp ägget i en liten kopp. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg.
Baka ut tunna, runda, kavlade kakor.. Grädda i ca 6 minuter i 200C i mitten av ugnen..
Genast efter gräddning vänd kakorna i socker-kanel blandningen. Lägg ihop dem två och två med hallonsylt mellan.
Njut med ett glas mjölk! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|