Alla inlägg under mars 2012

Av Ida Söderblom - 20 mars 2012 19:05

Jag må då säga att 1årskontrollen på Sunderbyn är ett skämt! jag kunde lika gärna ha suttit hemma och sköterskan hade kunnat berätta allt hon sa över telefon..

Alla mina värden var bra.. Hon frågade om jag hade några frågor, och hur jag mådde.. Berättade att nu kommer jag inte längre gå på någon uppföljning hos dem utan jag ska ta prover en gång per år på min vårdcentral.. Vad skulle jag dit å göra egentligen?

Hon konstaterade att jag hade gått ner 20 BMI enheter, tappat 57,5 kg och 40 cm i midjan.. Påpekade att när man var så stor som jag så borde det ha gått fortare med vikten, men att man inte kunde jämföra sig med andra..


jaja, jag tänker inte hänga upp mig mer på vad hon sa och att jag tycker besöket var helt onödigt.. köra 7 mil dit, betala för besöket och köra 7 mil hem.. pengar i sjön!


annars så har jag varit rätt så duktig här hemma :) tvättat undan lite tvätt, bytt gardiner i vardagsrummet, dammsugat igen och torkat golvet.. så nu är iaf vardagsrummet rent å fint ;)

imorgon får jag ge mig på köket och matsalen, om jag känner för de, haha :P ska iaf ner på gymmet imorgon..

nu kika tv och laga soffkuddar..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 20 mars 2012 15:53

Alltså det här med gravidcravings.. det är ju helt jäla sjukt! i början av graviditeten ville jag ha fil eller krovbröd med mycket smör i!? jag som inte ens gillar mycket smör på mackan i vanliga fall..

sedan försvann det.. var inget jag ville ha.. och nu med illamåendet har mina cravings kommit tillbaka.. i form utav stuvade makaroner! det är det enda jag vill ha hela tiden.. stuvade makaroner med ost i och ketchup till.. jaja, jag vet ju vad jag äter till lunch och middag hela veckan när jag är ensam iaf ;) får väl variera det jag har till.. haha.. köttbullar, korv, biffar, kyckling.. ja, allt utom fisk funkar nog :P


jag trodde inte riktigt fullt ut på dessa cravings förut.. och jag trodde aldrig jag skulle få några.. men det går helt enkelt inte att förklara hur sjukt det dära suget efter en viss grej kan vara så starkt.. och hur något man i vanliga fall älskar kan lukta och smaka apa? :P

pusspuss

Av Ida Söderblom - 20 mars 2012 08:21

jahapp, då ska man iväg på 1års kontrollen efter open idag, kl 10 på Sunderby Sjukhus.. vi får väl se vad de säger, men jag vet redan att de tycker jag har gått ner för lite.. men men..

nu ska jag hoppa i dushen så jag hinner iväg i tid..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 19 mars 2012 10:27

meeen, det snöar för fullt ute, jätteflingor! jag vill ju ha vår nu.. i fjällen kan de få snöa så det är bra före och mycke snö när vi kommer dit, men just här hemma så kan jag gärna klara mig utan ;)


vad har dagen annars att erbjuda? ja, fortsatt städning av huset för det var då inge sånt i helgen.. snarare så vart det en massa disk igår när jag gjorde massa matlådor till Eriik.. i veckan ska jag försöka göra det allt eftersom så vi slipper det till helgen.. jaja, bara att sätta igång..

blir en sväng ner på byn senare idag för att hämta ut Eriiks färdskrivarkort.. posten är ju de mest idiotiska öppentiderna, mellan kl 15-16 mån-fre!? jaja.. en normal arbetare som jobbar i byn kanske kan smita iväg tidigare från jobbet, men om man jobbar borta under veckorna, eller enbart i Pite eller Lule så blire ju jättetjorvigt.. :(

pusspuss

Av Ida Söderblom - 18 mars 2012 21:27

jaha, då var man gräsänka i några dagar igen då.. även om det börjat bli en vana nu igen så äre lika jobbigt varje gång att kramas och säga hejdå.. det sliter i hjärtat..


så för att få annat på tankarna denna söndag åkte jag på gymmet då Eriik åkte.. :) vart 10 min cykel, nästan hela rundan med maskinerna och 20 min på gåbandet.. allt är bättre än inget!

har hittat igen stegräknaren oxå, så nu ska jag bara köpa batterier till den så blire roligare att ta en promenix ute i vårsolen oxå.. samt se hur många steg man faktiskt går på en dag.. den motiverar mig att alltid försöka överträffa mig själv och gårdagens steg.. :)


i övrigt så har vi varit en snabbsväng till biltema i Lule idag, lagat ferrarin lite provisoriskt och gjort matlådor.. vart massa potatis över så jag tror jag ska göra en fiskgratäng imorgon.. :) annars hinner den bli dålig då jag inte direkt äter så mycket.. :P


men nu ska jag ta och krypa ner under täcket, det tar på krafterna att gå på gymmet.. :P

nattinatt och sov gott..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 17 mars 2012 20:32

Idag har vi varit till Pite en sväng och kikat runt.. :) kommit fram till att de är usel på att snöröja gatorna i villakvarteren.. :P passade även på att tanka lagunan full när priset var näsan 50 öre billigare per liter där.. och hon har då gått riktigt billigt till å från Sundsvall och lite omkring här på byn.. 116 mil på en tank, 59 liter.. det ger en förbrukning på 0,5 liter/mil.. helt klart godkänt! :)


nu ska vi köra ner ferrarin på byn, hoppas den funkar hela vägen.. :P

pusspuss

Av Ida Söderblom - 17 mars 2012 20:21

Skitunge säger jag bara! :P jag kan ju inte leva på rostmackor å billys.. hur kommer de sig att just de ska funka men inte vanlig mat? det märks vem som är pappan på vad bäbisen godtar och inte.. men men, så länge jag får i mig nå iaf.. men just billys å rostmackor är inte mina vanliga favoriter..

hemmaköttbullar och makaroner går oxå ner, iaf ikväll.. :) men en sallad på stan var ingen hit.. och absolut inte korv.. huuua.. ska prova göra nå fisk imorgon tror jag..


vi har varit å kikat på vagnen jag vill ha idag.. tror de även fick godkänt av herrn.. men de hade informerat fel ang priset på vagnen när jag var i Sundsvall.. tyvärr sa de ett mycket billigare pris, men då ingår inget "tyg".. haha, det kanske man bör ha? :P vi får se hur de blir.. jag vill gärna ha dem, men priset styr ganska mycket då vi inte direkt är rika.. har kikat efter en liknande vagn fast från typ ifjol, men det är mest nere i södra Sverige.. man vill ju ändå åka å kolla innan man köper..

men de på barnens hus här ville ha orden senast sista maj för att den ska hinna komma i bra tid.. men bara vi bestämmer oss så finns de ju inget som hindrar oss från att beställa den tidigare..


och bilstolarna är ju en hel djungel.. det gäller att känna sig för ändå, alla stolar är ju ändå säkra.. det enda jag vet är att vi inte ska ha en med sånna dära isofixfästen eller vad det heter.. men tanke på att ingen av våra bilar har det så kan de ju vara bra att välja bort det.. ;) haha..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 16 mars 2012 16:46

Känner mig ganska så duktig idag! :) sakta men säkert börjar det se ut som ett hem igen, och inte ett bombnedslag.. både jag och Eriik har ju jobbat så sjukt konstiga tider, jag har sedan varit sjuk och han jobbat borta, sedan vart det resan ner till mamma och hemmet har helt enkelt fått ställas åt sidan.. diskmaksinen har skött om disken, men i övrigt så har det samlas grejer på grejer på grejer överallt och dammråttorna har förökat sig i en rasande hastighet.. jaa, tillåmed julgardinerna hänger uppe än!


men var sak har sin tid, och jag tänker inte ha dåligt samvete.. nu ser man ju faktiskt köksbordet och det går att avnjuta en mysmiddag med ljus tillsammans utan att man behöver vara rädd för att något ska ta eld.. ;)

jag är långt ifrån klar, men det är på G iaf..


om tiden räcker till ihelgen ska jag tvinga sambon att hjälpa mig byta gardiner.. :) annars får det bli till veckan, men snabeldraken den får fortsätta jobba ett tag till så den får semester till veckan.. haha..

måste köpa mig en ny golvmopp, så det ska skrivas upp på listan över saker som ska införskaffas imorgon..

toan uppe ska även fixas i helgen, så det bara är att börja riva toan på nedervåningen sen.. det är bara en koppling som ska bytas uppe (förhoppningsvis) och den har vi hemma, men tiden har inte funnits..


sedan äre så att vi kommer behöva hjälp å nå starka karlar och kvinnor framöver, så snabb som möjligt bara Eriik är hemma.. för nu är jag sjukt less på pianot! det ska UT UT UT UT UT UUUUUUUT!


jag har även sorterat alla jäääääävla plastlådor :P vi har/hade massssssssor med lådor, med lock och lock utan lådor.. men nu är det sorterat, de som jag använder när jag gör mina och Eriiks matlådor har fått sig en plats, de stora som används till kakor som ska frysas har fått en annan plats och de övriga jag ville ha kvar hittade en plats man måste klättra till, då använder man dem inte i onödan ;)


näe, nu ska jag fortsätta min framfart, annars blire inget gjort.. :P Eriik är på väg hem, men ska hämta upp han i Pite.. så det får nog bli middag ute kanske? tog ju fram för att göra rullader, men de gör jag isf ordning innan åsså får de bli matlådor av det istället :)

pusspuss

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards