Alla inlägg under april 2012

Av Ida Söderblom - 24 april 2012 14:20

idag har jag gjort negerbollar.. och ja, negerbollar! det har alltid hetat negerbollar, även när jag gick på dagis.. så därför heter det negerbollar här hemma hos oss.. :P

har jag gjort dem för att öva inför kommande födelsedagskalas i 10-15 år framöver? ja, vi kan väl låtsas ;) så bortser vi från att den blivande mamman just nu bara vill ha choklad choklad choklad choklad! :P

alla är fortfarande kvar, har smakat en! ska köpa hem massa fil när jag åker ner på byn, för det är faktiskt ännu godare än choklad.. haha.. hur konstig blir man inte av att ha en växande unge i magen egentligen!? haha

pusspuss

Av Ida Söderblom - 23 april 2012 22:10

jag är faktiskt lite stolt över mig själv.. har nu cyklar 15 minuter varje dag i 7 dagar :) även om en kvart inte är så huvva mycket så äre bra mycket bättre än inget.. 105 minuter istället för 0, 1 timme och 45 minuter är bra mycket mer än inget alls.. :)


får även i min minst 2 liter vatten om dagen och iaf 5 mål mat.. fattar verkligen inte hur jag ska hinna äta 8 (!?) som barnmorskan vill.. de vanliga 6 kommer jag knappt upp i.. men så länge allt är väl med Sesamfröet så spelar det ingen roll tycker jag.. :) eller, så länge vi båda mår bra.. och så länge jag får min fil varje dag så är jag nöjd.. haha..


nu ska jag glo lite tv innan det är dags för sista melliset för dagen.. måste ner på byn å proviantera imorgon, filen är slut!! :P så kan vi inte ha det.. åsså nå proteinrikt att ha på mackan.. :)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 23 april 2012 17:10

Idag går vi in i vecka 22 enligt det datum vi fick på ultraljudet.. Jag och Eriik byter fortfarande vecka på lördagar, just för att vi alltid har gjort det och 2 dagar är inte så mycket enligt oss :P


  • Din graviditet startade Mån 28 nov 2011.
  • Din menscykel är ca 28 dagar
  • Du blev gravid ungefär Mån 12 dec 2011 (ägglossningen).
  • Du är på dag 148 av 280. (52,9%).
     
  • Du är i vecka 22.
  • Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
  • Du är i 5:e kalendermånaden.
  • Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
  • Du är i trimester två.
  • Beräknat förlossningsdatum Sön 2 sep 2012
  • Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.

Däremot så verkar det som att folk runt omkring oss och gravid-bloggar jag läser, ja alla, verkar få för tidigt :P annars burkar ju förstföderskor gå över tiden, men inte just nu verkar det som.. haha.. det slutar väl med att jag får föda på Startplattan under Höljes eller nå ;)

Kanske under marknaden i Åsele? ja, vem vet när det lilla livet bestämmer sig för att kika ut.. inte för tidigt hoppas jag! och inte för sent heller ;P


Något som är lite "tråkigt" men när vi är beräknade är att jag missar marknaden i Sundsvall, Selånger marknad.. jag har varit på en marknaden ända sedan jag låg i mammis mage.. Mammi var där å gick på söndagen och på måndagen blev hon inlagd för ett planerat kejsarsnitt.. ;)

Eftersom vi missar just Selånger i år så siktar vi in oss på Åsele marknad istället.. :)


I övrigt så mår jag hur bra som helst, känner dock inte av det lilla Sesamfröet än, men det kommer väl snart hoppas jag.. Ska tillbaka på vårdcentralen nästa vecka och ta nya prover och få med en sån dära "socker-testare" hem.. 

Eftersom jag är opererad så kan jag inte göra någon glukosbelastning (risk för meeeegadumping), men för att kunna utesluta graviditetsdiabetes och se hur min kropp hanterar insulinnivån nu när jag är gravid så ska jag få låna hem en sån dära mojäng..

blir att sticka sig själv i fingret massor med gånger en dag, läsa av i mojängen och hoppas på att det

är bra.. :) alla prover de har tagit hittills har varit bra iaf :)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 23 april 2012 13:41

Vart sjukt pysselsugen, det var läääänge sedan jag pysslade med nå nu.. så det blev att plocka fram lite papper, stickers, stämplar, saxar, tapetrester, lim m.m :) hela köksbordet är fullt.. men när man känner den dära inspirationen äre ju bara att försöka skaaaapa.. slänger upp några bilder på vad jag lyckats skapa senare, om de blir fint vill säga ;)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 22 april 2012 21:50

Söndagar här hemma hos oss brukar vara Erik&Ida dagar, då vi tar hand om varandra lite extra innan det är dags för Eriik att åka till jobbet igen.. dagar då vi mest är hemma, gör det VI känner för.. men just idag är ingen sån dag, för denna söndag så har Eriik inte ens kommit hem ännu.. :( 7 dagar har han jobbat nu.. och som det verkar så kommer han inte hem förens på tisdag.. jag har sagt det förut, men jag säger det igen.. JAG SAKNAR DIG!


annars så har det stått grillat på schemat idag :) jag och Johanna åkte hem till Anders med familj och grillade lite, surrade och hade det trevligt.. vart sjukt sugen på kladdkaka så det vart att Teresa slängde ihop en på kvällskvisten.. mumma! :) det dära chokladsuget som jag har blir bara värre känns det som.. :P


nu ska jag ta min kvart på cykeln, sedan kika lite tv och äta mellis innan det är dags för sängen..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 21 april 2012 21:56

Dagens kvart på cykeln kändes i benen, men den är avverkad och jag kan gå å sova med gott samvete! :)


Har haft sällskap idag av Eriiks mamma och syster, Eddie följde såklart oxå med hit :) skönt att slippa vara ensam hela långa dagen.. Vi har även fixat en liten överraskning här hemma tills Eriik kommer hem :P


hittat lite saker jag vill ha på blocket :) synd bara att jag inte har en stark sambo hemma och en kombibil.. men förhoppningsvis så finns grejerna kanske kvar när han kommer hem, och har vi tur kanske vi får låna svärföräldrarnas bil om vi frågar riktigt snällt.. ;)


det jobbiga just nu är att varken jag eller Eriik vet när han kommer hem.. han kanske, kanske, kanske kommer hem imorgon om de inte kan jobba pga snön, men samtidigt så kanske han stannar tills på tisdag just för att de inte kan jobba imorgon.. jaja, den som lever får se.. att jag saknar honom hemskt mycket behöver jag nog inte förklara, det har ni nog redan förstått.. tomt är vad det är, hemskt tomt..

men nu ska jag äta ett kvällis och sedan krypa ner under täcket och hoppas på lite mer sömn inatt..

nattinatt och sov gott..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 21 april 2012 18:24

Räkpajen jag gjorde igår vart helt underbar :) dock så försvann den ner i våra magar idag innan jag han fota den :P som vanligt kan jag aldrig följa recepten till punkt å pricka utan la till lite eget oxå ;)


Mummsig räkpaj!


Pajdegen:

150 g rumstempererat smör

1,5 dl riven ost (västerbotten eller någon annan med smak)

2,5 dl mjöl


Fyllning:

5 kokta ägg

400 g räkor

100 g kräftstjärtar

3 dl creme fraiche

2 msk senap

2 msk dill

en skvätt hummerfond (½ msk kanske)

salt och peppar


riven ost


Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, tryck ut den i en form och låt stå kallt i 15 minuter. Nagga pajskalen och grädda i 200 grader i 15 minuter.

Hacka äggen. Blanda sedan ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll ut det i pajskalet, strö lite ost över och grädda i 15-20 minuter i 200 grader.


Servera med sallad och njut! :) Nästa gång ska jag prova göra den med smaksatt creme fraiche, och kanske se om jag får en bild på den innan den är uppslukad ;)

Av Ida Söderblom - 21 april 2012 18:05

.. för det är min älskade mammis födelsedag, hurra hurra hurra! :) Grattis älskade mammi!

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards