Alla inlägg under juli 2012

Av Ida Söderblom - 19 juli 2012 07:27

uuuh så trött jag är, det har verkligen inte varit någon bra natt inatt.. :P

från början av graviditeten var jag tvungen upp på natten för att kissa, men annars har jag klarat mig fram tills nu verkar det som.. vaknade vid 3 av att de kändes som jag hela jag höll på att spricka, sedan vid 4:30 var det dags för sendrag i båda vaderna och innan jag fick det att släppa.. där vid kl 6 vaknade jag av att båda armarna var bortdomnade.. ingen rolig natt med andra ord, men men.. :P


nu ska jag packa ihop matväskan, virkväskan, borsta gaddarna och sedan åka ner på jobbet.. affären, kiosken, affären.. så ser dagens schema ut.. dock är det väldigt mulet ute, så vi får väl se om det blir någe regn eller inte..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 18 juli 2012 22:10

uuuh så trött jag var när väckaren ringde imorse, ville bara vända mig om och somna om.. men icke, de var bara upp, packa ihop, klä sig och åka iväg på jobbet :P


efter jobbet vart det middag hos Teresa och sedan tog vi med oss lilla Bella och gick till parken för lite bus å lek samt kolla på loppiset :) Teresa hittade några pekböcker till Bella, men jag hittade inget alls.. fanns en del barnkläder men den var bara supertjejiga så då fick de vara :P


jag åkte hem ganska så tidigt, lagade lite mat så jag har någon lunch imorgon, och några matlådor till Eriik.. efter det så har jag bott i soffan med virkningen ett tag.. så nu är bäbbemössan färdig :) ska bara fästa stjärnan på den så kommer det upp en bild här senare :)

nu blire sängen, imorgon jobbar jag först i caféet fram till kl 13 sedan äre butiken som gäller fram till 17.. efter jobbet ska jag hem till svärmor för att nysta garn, så jag kan börja med dopklänningen sen :D

och jag har riktig riktig riktig tur så kommer min stora kärlek hem imorgon.. vi kan ju hoppas, men hoppas jag för mycket blir jag så besviken om han inte kommer så.. ja, hoppas gör jag, men ställer in mig på att han kommer fredag..

nattinatt och sov gott.. 

pusspuss

Av Ida Söderblom - 17 juli 2012 22:13

wiihoo! :) idag när jag kom hem låg det ett paket från skapamer.se i brevlådan! det var garnet till dopklänningen som hade kommit! :) woop woop! måste bara få lie hjälp att nysta upp det innan jag sätter igång att virka..


 


har haft en väldigt aktiv bäbis i magen idag :) mysungen! däremot så tycker jag inte att det är så snällt att göra så mina fotleder och fötter sväller så som de har börjat göra.. :/ och att trycka på lungorna verkar ha blivit poppis.. men men, jag ska inte klaga.. har verkligen haft en bra graviditet förutom lite rygg/höft ont..


annars har jag inte gjort så mycket idag, jobbat, bråkat lite med gräsmattan men fick ge mig då det tog emot i magen.. efter det så har jag tillbringat tid i soffan med fötterna i högläge vikandes på en bäbbemössa :)

nu börjar de bli dags för sängen så jag orkar upp imorgon, nya dag med nya möjligheter!

nattinatt och sov gott!

pusspuss

Av Ida Söderblom - 16 juli 2012 21:41

Idag går vi in i vecka 34 :) vi har även varit iväg på TUL, tillväxt ultraljud, idag..

första ultraljudet för Eriik! :)


  • Din graviditet startade Mån 28 nov 2011.
  • Din menscykel är ca 28 dagar
  • Du blev gravid ungefär Mån 12 dec 2011 (ägglossningen).
  • Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
     
  • Du är i vecka 34
  • Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
  • Du är i 8:e kalendermånaden.
  • Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
  • Du är i trimester tre.
  • Beräknat förlossningsdatum Sön 2 sep 2012
  • Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tiden går så fort, veckorna bara springer förbi, magen blir hårdare och hårdare för varje dag som går känns det som.. Tidigare idag så var vi iväg på det tredje, och sista, ultraljudet.. ett TUL, för att kolla så Sesamfröet har växt som sig bör.. eftersom en GBP-operation förändrar näringsupptaget så mycket vill barnmorskorna och läkarna vara på den säkra sidan och kolla allt :)


Tyvärr så var det hela inte så roligt.. Jag hade sett fram emot de här sista ultraljudet, även om jag var väldigt nervös över att något skulle vara "fel".. Men jag hade sett fram emot det så mycket tack vare att Eriik skulle kunna vara med denna gång..

Men läkaren vi fick träffa var inte så "trevlig" i mina ögon.. Frågade hur jag mådde, gjorde ultraljudet på typ 5 minuter, visade oss inget utan mätte bara huvudet, kroppen och lårbenet.. han försökte inte ens få en bra bild trots att vi sa att Eriik inte hade kunnat vara med de andra gångerna.. å då var jag där tidigare än vad jag skulle, så tid fanns det gott om.. :/


Allt såg bra ut iaf, enligt måtten så borde vi vara i vecka 33 (34) vilket vi är.. Barnet beräknad väga 2 kg nu, och han räknade på att barnet skulle gå upp 1,5 kg på de här 7 veckorna som är kvar.. så ca 3,5 kg färdigbakad bäbbe trodde han skulle titta ut när det va dags.. helt enligt "standarden" var allt.. varken för stor eller för liten.. :)

men de har ju haft fel förr, så vi får väl se hur pass stor/liten Sesamfröet är när lillhjärtat vårt bestämmer sig för att komma ut.. :P

Bäbben ligger med huvudet neråt, men är inte fixerad ännu.. Moderkakan ligger perfekt, inte alls långt ner eller ivägen, så en vanlig förlossning bör kunna ske :)

Från och med nu så gör det heller inget för att försöka hindra att förlossningen startar om den skulle göra det av någon anledning..


Däremot så förstår jag inte varför jag får så himla ont i bäckenet/höfterna efter ultraljuden.. det är helt outhärdligt och jag känner mig svimfärdig just efter.. inge roligt alls.. :/

Och Sesam protesterade rejält när han tryckte så dära hårt med den dära UL-munstycket mot magen..


men men, nu känns det mycket bättre iaf, så efter en natts sömn så är jag nog igång för jobb igen.. kunde inte åka tillbaka efter TUL:et idag, gjorde på tok för ont.. så jag har spenderat dagen i soffan med fötterna i högläge..

nu blire soova! eller försöka iaf, lika svårt varje gång första natten utan Päälsk.. sover så oroligt :(

nattinatt och sov gott..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 16 juli 2012 19:27

Prövar att skriva ett inlägg från mobilappen, kan dock inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om den ;) men den är helt klart bättre än når jag försökte blogga från mobilen utan app :P

Jag har söndag i skallen idag, just för att Eriik har åkt iväg till jobbet igen.. :( men som tur är det ju måndag, så det är ju inte så länge kvar till fredag då han kommer hem igen :D men det känns extra tomt i huset nu när det varit fullt i helgen :/
Men jag fick mail tidigare idag om att garnet till dopklänningen är på väg, så förhoppningsvis kan jag börja med den snart, och då går ju tiden fortare.. haha..
Fast jag har ju en gräsmatta som måste klippas igen så jag har nog det jag gör om vädret tillåter :)

Men just nu ska jag kika lite film och fortsätta ha fötterna i högläge som rekommenderat..
Pusspuss

Av Ida Söderblom - 15 juli 2012 21:47

I helgen har vi verkligen haft full rulle i huset! :) så härligt!


Sundsvallsflickorna med barn kom fram vid kl 1 på natten mellan fredag och lördag, det var bara bära in alla grejer, försöka varva ner och sedan sova så vi skulle orka upp på lördagen för att hitta på nå skoj :)

Lördagen spenderade vi i stugan, grillade burgare, fiskade och åkte lite båt, allt mellan regnskurarna.. barnen skulle även bada, men det var nog knappt så knäna på dem blev blöta ;) gullungar!


Sedan åkte vi hem för att göra tacos, 3 barn och 6 vuxna, och lätt fick vi alla plats runt vårt nya, fina,

stora köksbord! :)

I LOVE IT! att laga mat till många och få äta tillsammans är underbart! :D

På kvällen blev det chokladpaj, glass, frukt, karra, bus och dans :) När barnen ( & Sassa;) ) var i säng, Eriik å Jeepe ute på vift, så parkerade jag, Satu och Emelie oss i soffan för att spela Nintendo 8bitars :D en efter en gav vi upp, men vi satt kvar i soffan fram till 3tiden på morgonen.. Underbart med tjejtid, precis som förr!

Fast det medförde ju att vi var lite sega imorse.. haha ;)


Imorse var det frulle, packning och surr som gällde.. Sassa och Satu fick känna när Bäbbe sparkade i magen.. Vi har kommit på ett sätt att "framkalla" sparkarna ;) blir nog en bildåre som kommer ut..

Spelar man upp klipp på youtube med rallycrossbilar där det är med kvitter från turbon så blir det full fart i magen.. haha, någon som vart van efter semestern å Höljes kanske? det föds nog ett Mats Öhman-fan ska ni se ;)


Tjejerna och barnen åkte hem vi 12 tiden, efter det har jag och Eriik mest tagit det lugnt.. var förbi Sikfors en sväng på Sikforsdagarna, var iväg å betalade hyran på garaget i byn, kollade till en geocache och sedan hittade Eriik en fiiiin väg genom skogen han var tvungen köra ;) haha..


Ikväll har vi möblerat om i sovrummet, så nu är skötbordet på plats :) Men vi behöver nya sängbord för att det ska bli bra.. vaggan/spjälsängen är inte på plats än, men det hinner vi nog :)

Vi har inte införskaffat någon spjälsäng ännu då vi inte hittat någon som fallit oss i smaken.. Blir ändå en vagga första tiden så vi känner att vi inte behöver ha någon panik utan tar oss tid att hitta rätt säng till vårt lillhjärta <3


Nu blire lite film innan sängen, imorgon äre TUL som gäller, sedan ska jag tillbaka på jobbet och Eriik med, hans tåg går 17:13 från Boden.. :/ men han kommer hem på fredag igen, vi får försöka tänka positivt!

Nattinatt och sov gott!

pusspuss

Av Ida Söderblom - 13 juli 2012 19:40

wiihoo! nedräkningen har börjat på allvar.. :D lite mer än 2 timmar innan min stora kärlek anländer till tågstationen inne i byn.. jag och Bäbbe längtar massor! :)

Sundsvallsligan med barn har ätit i Övik, och borde snart vara på rull igen, de är nog framme efter midnatt någon gång!


nu ska jag slänga ihop lite mat, och en chokladpaj som jag hittade receptet på för nån dag sedan.. en chokladpaj och 4 tjejer kan väl aldrig slå fel ;) hoppas den blir bara bara.. hehe..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 13 juli 2012 17:57

Som ni kanske har märkt så har det varit tyst ett tag på vägningsfronten.. Enbart för att jag tycker det är jobbigt att inte gå ner i vikt.. för varje vecka som jag stått still, varje vecka som jag har gått, även om det bara är något hg då och då, gör mig riktigt ångestfylld.. därför har jag lagt Dagens vägning inläggen på hyllan..

så fort Bäbbe har kommit så startar jag om min viktkamp igen.. just nu gör jag allt för att inte må dåligt över vikten, maten och vågen.. kämpar för att äta mina 6 mål om dagen, undviker sötsaker och rör på mig det jag orkar.. mer kan jag inte göra för tillfället då jag inte bestämmer över min kropp ensam längre..


50 dagar till beräknad födelse   

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards