Alla inlägg under november 2012

Av Ida Söderblom - 25 november 2012 21:30

Oj, det vart visst lite tyst här i några dagar.. När Eriik väl är hemma är det oftast en miljon grejer som ska hinnas med att göra, samtidigt som vi försöker hitta tiden för oss själv oxå..


I torsdags när Erik kom hem var vi en sväng till Lule och kollade på en bil.. vi har länge pratat om en lite nyare bil, som jag och Elias ska ha.. en som vi känner oss säker med.. visst, nya bilar kan oxå gå sönder, men kanske inte lika ofta som äldre bilar? ;) Sedan så har lagunan börjat se sina bästa dagar.. att betala närmare 10000 kr för ett kamremsbyte på en bil som inte ens är värd så mycket pengar känns lite saftigt..

Så vi har länge suttit å jämfört låneräntor, läst på lite om bilen vi var intresserad av, kollat runt i på blocket å så dära.. Nu vart vi tipsade om denna utav Eriiks arbetskompis.. och nog var den fin allt, men handpenningen var lite väl hög för oss denna gång..


Men vi hade ju även en tid på banken i torsdags, för att kolla över våra lån och komplettera lånet vi tog på pannan lite.. Men banken ville inte låna oss handpenningen om vi inte köpte bilen via dem, alltså ett billån där.. Det var bara en massa tjorv å vi kände att det inte var värt de.. Skulle ha blivit en på tok för hög månadskostad, eftersom bilen måste vara avbetald innan den är 10 år enligt deras regler..


Lite bittra åkte vi hem, ringa å pratade med försäljaren som sänkte priset på bilen åt oss :D han drog av det han sänkte priset med på handpenningen, så efter att vi fått låna lite av våra kära föräldrar (och leva på nudlar ett tag framöver) så är vi nu stolta ägare till en Volvo XC90 -07 :) Självklart en diesel.. :P


Vad har vi annars gjort i bilen förutom blivit fattiga? I fredags var det begravning för Eriiks farfar, oerhört jobbigt, det väcker upp så många minnen.. Elias var så duktig under cermonin, var tyst å kollade på alla fina lampor å sög på tutten lite då och då..

Vi har även hunnit med att handla lite julklappar, sällskapat med Ante och Hanna, gått på "julskyltningen" på byn, plockat undan lie hemma.. Men tiden räcker aldrig till, och nu är jag och Elias ensamma igen.. Tack och lov inte lika länge denna gång..

Eriik kommer hem redan på onsdagkväll, eftersom vi åker ner till Sundsvall torsdagmorgon.. Önskar resan enbart skulle innehålla lycka, men det är mommos begravning på fredag och jag gruvar mig.. 2 begravningar på 1 vecka.. :(

Jag har även lovat mammi att baka till begravningsfikat så det har jag oxå gjort i helgen, ska baka nån kaka till i veckan innan vi åker..


nu mata sonen :)

pusspuss

Av Ida Söderblom - 22 november 2012 08:37

Jag och Elias har lite extra morgonmys, då vi missar nattningens mys tillsammans ikväll <3

Av Ida Söderblom - 21 november 2012 22:20

Idag har jag varit en utvilad mamma! :) Elias somnade själv i vaggan igår strax efter kl 21.. Han vaknade när jag lade ner honom efter kvällsmaten, men jag gav honom en puss i pannan, sa godnatt och släckte lampan.. han låg och pratade i kanske 10 minuter, säkert med kompisarna som hänger ner från taket.. sedan vart det tyst, och då hade lillen somnat själv igen :) stolt mamma!


klockan fyra inatt drömde han mest troligat nå dumt, för då gnällde han lite, i sömnen tror jag, för han sov då innan jag hunnit få av mig täcket ens.. sedan vaknade jag 07:50 av en liten kille som var glad, låg å pratade med kompisarna sina och när jag tände lampan och tittade över kanten på vaggan möttes jag av världens leende :)


 


Nu sover han igen, och när jag satt här med honom sovandes i famnen insåg jag att imorgon är första gången jag inte ska natta honom.. Visst har Erik nattat honom nån gång när han varit hemma, men allt som oftast så äre jag som ger kvällsmålet och sedan lägger ner honom för natten..


Jag har verkligen inte varit ifrån honom många gånger, och inte har det varit någon längre stund.. Jag och Erik var iväg och åt en gång, och handlade en snabbis, tror vi var borta högst en timme och det bara kliade i kroppen på mig å jag ville bara åka tillbaka och hämta upp honom.. Inte för att jag inte litar på hans farmor, för det gör jag.. Men jag tyckte det var jättehemskt.. :(


Imorgon ska jag på en julkortsträff på byn, mellan 18-21.. Det innebär att jag kommer vara ifrån hjärtegrynet i nästan 4 timmar.. ooh, jag har redan nu dåligt samvete och funderar på att avboka.. denna träff innebär att jag "missar" min och Elias mysstund, som jag verkligen älskar, på kvällen med amning, kramar och nattning.. :/

Erik kom ju inte hem ikväll som det var tänkt, utan imorgon på morgonen.. Så Elias kommer ju få vara med sin pappa imorgon när det är dags att sova..

Jag vill verkligen gå på den här träffen, men just nu skriker kroppen "neeeeej, stanna hemma!".. nog vet jag att det kommer gå jättebra för Elias å hans pappa, och jag vet att jag nån gång måste "lära" mig att vara ifrån honom lite längre stunder och få lite "Ida-tid".. men AJ så svårt det är, och ont det gör.. :( hur har ni andra gjort?


näe, nu ska jag krypa ner under täcket och lyssna på lillens andetag.. älskar att somna till det ljudet, oh så underbart! för man behöver då verkligen inte kolla om han andas, det hörs ;) mysigt! inga snarkningar än, och det är nog pappan i huset glad för då han verkligen inte klarar av snarkningar ;) haha..

nattinatt och sov gott..

pusspuss

Av Ida Söderblom - 20 november 2012 21:48




Idag har vi varit på kalas och firat faster Johanna och Eriks farmor som båda fyller år idag..

Grattis grattis! :)

Älskar bilden på Elias och Johanna, busungen <3




Av Ida Söderblom - 20 november 2012 14:41

Mys med mamma i soffan.. Men Elias blir ibland arg om han inte får se tvn.. Som tur va sa bvc att det inte är nån fara eftersom han sitter så långt ifrån.. Och vad han ser är färger och rörelse, inte undra på att lilla sjöjungfrun var så fin att titta på :)

Av Ida Söderblom - 19 november 2012 22:47

Näe, här sitter jag å pysslar.. är nog bäst jag kryper till kojs då Elias inte alls åt lika mycket nu ikväll som han brukar göra innan det är dags för natten.. vilket troligast betyder att han kommer vakna tidigare å vilja ha mat..

men jag ska absolut inte klaga, imorse sov han nästan till kl 7.. fast han vaknade till vid kl 2 å 4, troligast av nån dröm.. för han gnällde till men innan jag hann vakna till, slänga benen över kanten å tända lampan så hade han somnat om igen..

sedan vid halv sex låg han å gnällde å sög på händerna, men när jag tände lampan och pratade med honom så fortsatte han att blunda, så jag gav han tutten å vips så var han nöjd.. han som inte brukar sova med den..


Imorgon ska vi fira Johanna och Eriks farmor, så nu sova så vi är pigga imorgon :)

nattinatt och sov gott!

pusspuss

Av Ida Söderblom - 19 november 2012 12:31

Takida ska uppträda på Brista City när vi är där nere, så nu har vi peltor-träning här hemma :) Inga protester än så länge..


Och med tanke på all rallycross lillen ska kika på till sommaren äre ju bra att vänja sig vid kåporna i tid :) Ååh, Höljes 2013, jag längtar redan! :)

Av Ida Söderblom - 18 november 2012 15:37

Jag satt och funderade varför jag kände mig så nere idag, varför jag var så nära till tårar hela tiden och varför jag absolut inte vill lägga ner Elias, utan hela tiden ha honom nära..

Så kollade jag på kalendern och såg dagens datum.. 18 November.. Det förklarar allt och 11 år av saknad väller upp ur mig och tårarna slutar aldrig rinna.. 


Det går verkligen inte förklara hur mycket jag saknar dig Pappa.. och hur mycket jag skulle vilja att du fick träffa Elias, att du skulle få hinna bli morfar och inte bara farfar..

Jag saknar din pannkaka varje torsdag, jag saknar dina fastkörningar och knasiga humor, jag saknar dina kramar och att vakna upp på morgonen till framdukad frukost och nyhetsmorgon på tvn.. Jag saknar allt, även då vi bråkade..


Jag har varit utan dig i 11 år nu, vart tog de åren vägen!? Det känns som igår, jag kommer ihåg känslan.. Jag kommer ihåg hur du luktade, hur det kändes att krama dig.. Jag vill bara ha dig här.. Jag kommer ihåg ditt sista livstecken, den där kramen jag fick.. Sedan försvann du..


1934-05-11 - 2001-11-18

11 år av saknad

Vi syns snart igen fina pappa! <3

Ta hand om alla där du är nu, sprid din värme och dina kramar..

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards