Direktlänk till inlägg 22 november 2013
Idag har jag kokat knäck, första gången jag gör det själv ;)
Mamma kokade aldrig knäck till jul, inte vad jag minns iaf.. Förutom den gången hon kokade i micron å det började brinna ;)
Sedan dess har jag varit livrädd för att koka knäck å liknande.
Ifjol vart det ingen knäck kokad, då var det en liten Elias som skulle ligga i famnen, annars var det skrikkalas :P
Året före så kokade jag å Eriik knäck säkert 3-4 ggr, å alla gånger vart den för lös.. Vi kokade med termometer, gjorde även kulprov.. har för mig vi kokade till typ 122-125 grader..
Så jag tänkte att jag kokar väl lite längre då, så 132 grader fick den koka upp till idag.. men jag är nog sämst eller nå, för den sitter då fortfarande fast i formarna ;)
Så ingen risk att nån biter av en tand iaf.. haha :P
Skam den som ger sig, nu har jag iaf överkommit min rädsla att koka själva knäcken :P
Kokar knäck, första gången själv :)
Knäckrecept
2 dl sirap
2 dl socker
2 dl grädde
Koka, koka, koka :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | ||||
|