Alla inlägg under januari 2014

Av Ida Söderblom - 20 januari 2014 08:36

Idag måste vi ner på byn, kyl och frys gapar tomma, vi ska på kommun för att fylla i Melissas pappa-papper och Elias har ett återbesök hos tandläkaren efter vurpan före jul.. men minusgraderna håller i sig, termometern visar minus -30 nu, så då äre troligast nån grad kallare.. :/

Vi får väl se om bilen startar ens, ett helvete att vara utan dieselvärmaren och att inte ha någon motorvärmare.. Sen att det ska kosta skjorta att få den dära jäla värmaren lagad oxå :/
Macgyver, eller min kära sambo om ni så vill ;), var ut igår å 'byggde' en egen motorvärmare av en byggfläkt å en pressening, vi får väl se om den lyckats ge nån värme i denna kyla..

Känns inte så roligt att dra ut barnen heller, meeen.. vad göra? Kläder, kläder, kläder & filtar..

Av Ida Söderblom - 19 januari 2014 22:04

   


Elias fick en traktor med släp, en bonde och några djur utav Satu i julklapp, den spelar en trudelutt, kör framåt och om man trycker på djuren så låter dem.. :) Elias älskar den, leker med den heeeela tiden.. meeen, det är inte bara djuren som ska åka på släpet, även han vill åka där.. haha :P tyvärr så orkar inte traktorn riktigt med detta, till Elias stora besvikelse, så han får putta sig fram själv :P


36 minusgrader visar termometern i bilen, 33 visar den vi har inne, Elias klättrar på väggarna när han inte får vara ute och leka, står vid dörren å gråter för att han inte får gå ut.. tycker så synd om honom, men han nöjer sig inte med att vara ute bara en liten stund, då blir han ännu mera vild när han kommer in igen..

så nu hoppas jag på lite varmare väder, iaf under -20 :P


Annars så har jag lyckats bli dunderförkyld, vilket verkligen inte passar sig just nu.. hoppas på att barnen ska få slippa bli sjuka, Melissa andas redan lite konstigt som det är, så vill verkligen inte att hon ska bli förkyld oxå..

Och Elias håller på att få fler tänder, så han har det nog jobbigt som det är med klådan i munnen.. men Erik som aldrig brukar bli sjuk har börjat känna sig hängig, så vi åker nog dit allihopa ska ni se.. :(


Ante, Hanna och Elis kom hit tidigare idag, så vi har lagat lite smarrig mat och surrat, välbehövligt! Tjejsnack i köket, grabbsnack i soffan och smågrabbarna har lekt så alla leksaker är över hela nedervåningen, precis som det ska vara :)


Nu ska jag knapra i mig nå alvedon, spraya näsan och hoppas på att få sova lite inatt..

Nattinatt och sov gott!

Pusspuss

Av Ida Söderblom - 18 januari 2014 21:04

När kylan är sträng, gäller det att se över maskinparken. Idag står reparation av schaktaren på schemat ;)

Av Ida Söderblom - 18 januari 2014 12:00

Ligger i soffan framför tvn med denna damen medan herrarna i huset tar en powernap.. :)

Av Ida Söderblom - 17 januari 2014 20:23

Idag har vi haft en riktig slödag, en slödag med stort S tillåmed..
Min älskade mamma åkte hem till Sundsvall idag :( Känns väldigt tomt och jag gruvade mig massor att Elias skulle springa och leta efter henne.. men peppar peppar, än har han inte gjort det..
när han såg henne bära fram sin resväska vinkade han hejdå åt henne å gav henne en kram.. de små liven förstår så himla mycket mer än vi vuxna förstår..

Annars så har båda barnen haft en sovardag, så återstår väl att se om den minsta vill sova lika bra inatt som hon annars brukar..
Inatt tänkte vi prova att nattmata Melissa i sovrummet, mest för att se hur Elias reagerar, om han ens vaknar, om han blir omöjlig att söva om utifall han vaknar.. Mest för att jag vill veta på ett ungefär hur han reagerar tills då Erik börjar om att jobba och jag ska vara själv med dem..

Men natten som var sov Elias hela natten in sin säng! :D när klockan var strax före 6 kom han över till oss, låg å gosa och somnade om till halv åtta.. sånna nätter vore det perfekta! :) å även om man fick göra morgon kl 6 skulle inte det göra nå heller..
Peppar peppar, vi kan ju hoppas att det vill upprepa sig :)

Melissa hon sover i sitt babynest i vaggan om nätterna, Elias vägrade vaggan både med och utan nestet den första tiden..

Idag inviger vi kläderna från fina Maria med familj :)

Melissa lyssnar å tittar gärna på brorsan, han däremot har svårt att sitta stilla och är suddig på 9 av 10 bilder ;)

Bäst trivs Elias när man läser för honom, och syrran invigdes fort i dessa rutiner :)

Nu på eftermiddagen vart vi även utan vatten här i Tvärån, vilket resulterade i att ingen middag blev lagad.. Risifrutti och falukorvmackor fick stå på menyn istället.. :)
Man blir gode låst utan vatten, men vi hade iaf ca 1 liter uppkokat i vattenkokaren så det fanns för att göra ersättning åt lillan..
Nu har vattnet kommit tillbaka, men bara från en tankbil, så jag tänker spola upp så det finns åt barnens välling/ersättning och så man kan diska ur deras flaskor iaf :)

Men nu tänker jag krypa ihop i soffhörnet under värmefilten en stund innan det är dags krama kudden :)

Av Ida Söderblom - 16 januari 2014 23:10

..väntar pojkarna i huset ivrigt på att få slicka visparna ;) Älskade familj! <3

Av Ida Söderblom - 16 januari 2014 17:22

Jag var såå sugen på tacos, men vi hade bara liiite sallad hemma, ingen salsa, ingen banan och bara lite gräddfil.. Så det fick bli tacos på annorlunda sätt, en allt-i-ett-taco-gratäng :)

Allt-i-ett-taco-gratäng

12 potatisar
500g köttfärs
1 hackad gul lök
4-5 rivna morötter
1 liten burk majs
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater
3 dl grädde
riven ost

Fräs löken, tillsätt sedan köttfärsen.. När köttfärsen är genomstekt, tillsätt tacokryddan och de rivna morötterna.. När morötterna mjuknat, häll i majs, krossade tomater och ca 0,5 dl grädde, låt puttra lite.. Köttfärssåsen bör bli krämig/åt det fastare hållet..

Skala och skiva potatisarna, varva potatisskivor, köttfärsen och grädde i en ugnsform (jag hade potatis, köttfärs, potatis, resterande grädd, köttfärs)

Grädda i ca 30 minuter, mitt i ugnen på 200-225 grader. Strö över osten efter halva tiden. Gratängen är klar då potatisen är mjuk.

Servera tillsammans med sallad, lök, salsa och gräddfil/creme fraiche, eller varför inte i ett tortillabröd? :)

Av Ida Söderblom - 15 januari 2014 22:49

Idag blir Melissa 2 veckor, och jag passade på att ställa mig på vågen, sist var på nyårsafton..
Denna graviditet slutade inte lika många kilon plus som den med Elias, men ändå nog så många.. 14 kg gick jag upp denna gång, och nu är iaf 8,3 av dem borta :)
Alltid något, nu äre bara ta tag i att äta bra igen, se till att få in vanan att äta mellanmål, igen.. hitta tiden till att äta 6 ggr/dag, planera bättre, se till att handla hem bra mat och skriva matlista :)

Jag hade jojjat några kilon upp och ner innan Melissa flyttade in i magen, så till min 'personlägsta' vikt har jag ca 8 kg till att gå ner, 5,7 av dem är 'gravidkilon'..
Så mitt första delmål denna gång är att få bort just dessa 'gravidkilon', och belöningen blir lite nya kläder :)

När ska jag då ha uppnått detta? Jag vill inte vara för optimistisk, att komma in i hela livet som tvåbarnsmamma tar sin tid.. Så jag sätter min deadline på delmål nr 1 till påsk, ca 3 månader, i snitt utgör detta ca 2 kg per månad :) 'Träningen' får denna gång bestå av lyfta barn och promenixar ;)

Jag har betydligt fler delmål som snurrar i skallen, men vi börjar så här.. :) Att komma in i familjelivet med 2 barn, till hälften 'ensamstående', kommer att ta sin tid.. Att hitta en balans i livet, som passar oss alla i familjen, är det viktigaste!

Presentation


GBP-opererad, pysslande, blivande tvåbarnsmor i underbara Norrbotten! :)

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig

9 besvarade frågor

Geocaching =)

Profile for Allansdotter

Ovido - Quiz & Flashcards